Šta sve MORATE da znate pre ulaska u BRAK!


Objavljeno: 2017-02-26 21:16:00Prvih nekoliko meseci veze, koliko god godinaili iksutva da imamo, svi gledamo na pratnera kroz ružičaste naočare. Koliko dugo traje ta faza opijenosti i omamljenosti? Naučnici su konačno pronašli odgovor.


Foto: Brak

Prvih nekoliko meseci veze, koliko god godinaili iksutva da imamo, svi gledamo na pratnera kroz ružičaste naočare. Koliko dugo traje ta faza opijenosti i omamljenosti? Naučnici su konačno pronašli odgovor.

 

Leptiriću u stomaku, slatke fanatazije i fasciniranost osobom u koju smo zaljubljeni ograničena je u proseku na godinu dana. Toliko je potrebno da nivoe hemikalija u mozgu povezanih s intenzivnim romantičnim osećajima padnu i vrate nas u realnost.

 

Evo šta sam sve naučila iz braka mojih roditelja

 

Psiholog Helen Fišer, stručnjak za veze, kaže da je smanjivanje intenziteta osećaja revolucijski uslovljeno, jer za čoveka nije zdravo i korisno da provodi tako mnogo vremena u stanju visoke anksioznosti i fokusirati se samo na jednu osobu. Upravo zbog toga ta faza medenog meseca, kako je žargonski zovemo, istovremeno je i najopasnija, koliko je divna. Jer pod utiskom nerealnih emocija često donosimo ozbiljne odluke.

Nije fizička privlačnost, nisu ni zajednički interesi.

 

Ako OVO nemate, vaša veza neće uspeti!

 

Zbog snažnih emocija na početku veze mnogi požure s ulaskom u brak, a neretko se kasnije i razočaraju. Stručnjaci za veze i brak zato preporučaju da sa sudbonosnim "da" sačekamo dok faza medenog meseca ne prođe i ne dobijemo realniju sliku.


Izvor: Žena Blic
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.