Srbija propisala nove mjere za ulazak u zemlju


Objavljeno: 2020-08-27 10:31Svi koji ulaze u Srbiju, nebitno da li su stranci ili građani Srbije, na granici dobijaju zdravstveno upozorenje i mjeri im se tjelesna temperatura, a svaki sumnjiv slučaj na koronu, pravo sa granice će biti upućen u kovid ambulantu, saznaje Blic.


Foto: Srbija propisala nove mjere za ulazak u zemlju

Ovo pravilo važi od kada je pojačan zdravstveni nadzor na granicama, a što je počelo da se primjenjuje ovih dana, zapravo od kako je korona buknula u zemljama u okruženju, a gdje trenutno boravi određen broj građana Srbije na ljetovanju.


Kako smo saznali, oni sa simptomima korona virusa, kojima se mjeri temperatura i koji su samim tim i sumnjivi na kovid 19, biće upućivani u kovid ambulante. Tamo će im biti urađeni pregled, rendgen pluća, kao i testiranje na ovaj virus, a po potrebi i hospitalizacija.U Srbiji se inače sve glasnije priča o mogućoj dvonedjeljnoj izolaciji za naše državljane po povratku sa odmora iz zemalja okružanja, gdje je korona podivljala posljednjih dana i nedjelja.


Do tada, na granicama će se primnjivati ove mjere, a svaki građanin Srbije dobiće i zdrastveno upozorenje, koje izdaju Ministarstvo zdravlja Srbije i Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.


Tu su navedeni savjeti kako osoba da se ponaša zbog epidemije korona viursa, ali i brojevi telefona ustanova kojima mogu da se jave ukoliko su bolesni ili imaju simptome kovida 19.


Ovako izgleda zdravstveno upozorenje koje se dijeli građanima Srbije na granicama:


U upozorenju je kroz osam tačaka navedeno kako se treba ponašati tokom boravka u Srbiji, ili nakon povratka u zemlju, kako bi se spriječilo dalje širenje virusa.


Izvor: Blic

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.