Španski biskup podneo ostavku, jer se zaljubio u autorku erotskih romana!


Objavljeno: 2021-09-10 10:31Španski biskup, egzorcista Havijer Novel, objavio je da se povlači sa mesta biskupa Solsone u Kataloniji, jer želi da započne novi život iz strogo ličnih razloga.


Foto: Španski biskup podneo ostavku, jer se zaljubio u autorku erotskih romana!

Kako je naveo sajt Religion Digital, biskup se zaljubio u Silviju Kabalol, koja je mlađa od njega 14 godina. Ona je autorka erotskih romana, razvedena je i majka je dvoje dece. Biskup navodi da je upoznao Silviju, koja je psiholog, a proučava religije, jogu, demografiju i seksologiju.
 

Izdavač je njene knjige opisao kao da su „preokrenule sva naša moralna i etička razmatranja".

Njena najnovija knjiga "Pakao u Gabrijelovoj požudi", priča je o zatvoru, sektama, sadizmu, požudi, besmrtnosti i gruboj borbi između dobra i zla, između Boga i Sotone, i između anđela i demona.

Biskupu Novelu predviđala se sjajna budućnost viđen je kao zvezda u usponu u španskoj katoličkoj crkvi pošto je imenovan za najmlađeg biskupa u Španiji 2010. godine, kada je imao samo 41 godinu.

Međutim, njegov uspon je stagnirao izborom pape Franje 2013. godine, naveo je The Times.

Biskup Novel opisao je abortus i eutanaziju kao „genocid", a to nije bilo u skladu sa raspoloženjem crkve i pape Franje.

Inače, Novel je jedini biskup koji je otvoreno glasao na kontroverznom katalonskom referendumu o nezavisnosti 2017. godine, koji se smatra nezakonitim prema španskom zakonu.

Papa je prihvatio njegovu ostavku, a crkva nije dala komentar.


Izvor: RTS

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.