Slušao navigaciju i - sleteo u more! (VIDEO)


Objavljeno: 2020-03-07 09:00Marseljski vatrogasci izvukli su automobil koji je u ponedeljak upao u vodu u staroj luci u tom francuskom gradu dok je njegov vozač sledio navigaciju.


Foto: Simbolička fotografija

Automobil je nakon što uleteo u more potonuo na dubinu od preko 3 metra, a 56-godišnji muškarac koji je bio za volanom spasao se tako što je izašao kroz prozor pre nego što je vozilo potpuno nestalo ispod površine vode.

 

Do nesreće je došlo pri lošim vremenskim uslovima, a navigacija automobila pokazivala je da je vozilo u tunelu, ali u stvarnosti je bilo na kraju puta - da bi zatim sletelo niz rampu kojom se čamci spuštaju u more. Policija je kazala francuskim medijima da loše vreme takođe može biti uzrok nezgode, ali je jasno da je navigacioni sistem pogrešio.

 

Ovaj incident nije prvi takav slučaj u staroj luci u Marselju - na istom mestu, takođe zbog GPS-a i lošeg vremena, jedan automobil je uleteo u vodu u novembru 2019. godine, a prema navodima lokalnih medija, najnoviji incident je peti ili šesti do sada.

 

Policija je apelovala na vozače da ne prate navigacioni sistem u tom području, ali je takođe rečeno da će se videti kako mogu da se spreče novi incidenti.

 

"Godinama tražimo barijeru u luci. Noću ništa ne možemo videti i ako nivo vode poraste, to može postati veoma opasno", požalio se jedan od korisnika luke.

 


Izvor: RTV BNCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.