Slučaj Vajnstin: Ubila se bivša menadžerka Rouz Mekgovan


Objavljeno: 2018-02-10 14:52:00Holivudska producentkinja Džil Mesik, koja je izvršila samoubistvo, bila je kolateralna šteta i tako već užasne priče o slučaju Harvija Vajnstina, saopštila je njena porodica.U izjavi za Holivud Riporter, porodica bivše menadžerke glumice Rouz Mekgovan navodi da je Mesik čvrsto verovala u pokret protiv seksualnog uznemiravanja i zlostvaljanja, koja je bila viktimizovana novom kulturom neograničenog deljenja informacija i prihvatanjam izjava kao činjenica.


Foto: YouTube screenshot

 

Porodica smatra da je Mekgovan, koje je optužila Mesikovu da joj nije pružila podršku kada ju je 1997. godine navodno silovao Harvi Vajnstin, iznela "netačne optužbe i insinuacije protiv nje." Džil Mesik, međutim, o tome nije govorila "iz straha da ne podrije mnoge od onih koji su izneli pravu istinu na videlo".

 

 

Mesikova je bila uz Mekgovan i upozorila je njene šefove kada joj je glumica ispričala svoje iskustvo sa Vajnstinom, ali Rouz Mekgovan "nikada u to vreme nije koristila reč silovanje", ističu oni. Džil Mesik (50) je bila udata i imala dvoje dece. Dugo vremena se borila sa bipolarnim poremećajem. Samoubistvo je izvršila 8. februara.

 

 

 

Potpuno ju je razorilo to što su njeno ime i fotografija počeli da se pojavljuje u vestima o Harviju Vajnstinu, nakon što je on, bez njenog pristanka, objavio imejl koji je od nje dobio. "To je slomilo Džil, koja je upravo bila počela da vraća svoj život u normalu!", prenosi Holivud Riporter.

 

 


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.