Sedamdeset odsto žena ne koristi kondome tokom seksualnih odnosa


Objavljeno: 2017-12-08 16:14:00Čak 70 odsto žena ne koristi kondome tokom seksualnih odnosa, rezultat je istraživanja koje je obuhvatilo hiljadu žena od 24. do 35. godine.


Foto: YouTube screenshot

 

Pokazalo se da trećina ispitanica nikad nije bila na testiranju za seksualno prenosive bolesti, a više od trećine je izjavilo da su u poslednjih mesec dana imale seks bez kondoma.

 

 

 

Čak 67 odsto žena koje nisu koristile kondome u poslednjih mesec dana izjavilo je da misli da nije u opasnosti od seksualno prenosivih bolesti, iako je institut "Kirbi" potvrdio rast obolevanja od polnih bolesti u Australiji, gde je i sprovedeno istraživanje.

 

 

 

 

Broj obolelih od gonoreje porastao je za 63 odsto u poslednjih pet godina, a povećava se i broj obolelih od sifilisa. Najviše brine činjenica da su kao glavni razlog zbog kog ne kupuju kondome žene navele strah od osude i nelagodnost.

 

 

 

"Najveći problem je što je ljudima neprijatno da pričaju o seksualnom zdravlju, a to ih sprečava da brinu o svom zdravlju", zaključio je profesor Martin Holt za ABC.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.