Sahrana Arete Frenklin u prisustvu porodice i prijatelja


Objavljeno: 2018-08-18 12:18:00Legenda soul muzike Areta Frenklin biće sahranjena u Detroitu 31. avgusta, saopštila je predstavnica za medije pokojne pevačice, Gvendolin Kvin.Kvin je dodala da će sahrani prisustvovati samo porodica i prijatelji kraljice soula, prenosi AP. Frenklin će biti sahranjena pored oca, sestara i svog brata.


Foto: YouTube screenshot

Slavna pevačica preminula je 16. avgusta u 76. godini u svom domu u Detroitu od raka pankreasa. Legendarna pevačica je poslednjih godina retko nastupala. Poslednji put se na sceni pojavila u novembru prošle godine na humanitarnom koncertu, posvećenom obolelima od side, koji je organizovao Elton Džon.

 

 

Tada je najavila da je 2017. godina poslednja u kojoj će javno nastupati. Areta je rođena u Tenesiju 1942. godine. Njena majka je bila pijanistkinja a otac sveštenik, pa je još kao mala počela je da peva u crkvenom horu.

 

 

Njen prvi album "Songs of faith" izašao je 1956. godine. Ubrzo nakon toga priznala je ocu da više ne želi da peva gospel, već da hoće da se oproba u u pop muzici.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.