SRBIJA: Ukidamo vanredno stanje nakon Đurđevdana!


Objavljeno: 2020-05-04 09:35Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će na Đurđevdan biti ukinuto vanredno stanje, tako da od četvrtka više neće biti policijskog časa.


Foto: Srbija ukida vanredno stanje

Aleksandar Vučić je gostujući na TV Pink rekao da su bila potrebna dva uslova kako bi bilo ukinuto vanredno stanje: Da sedam dana manje od 5 odsto testiranih bude zaraženo i da imamo značajno manje ljudi na respiratorima.

 

Imamo ispunjen i jedan i drugi uslov, rekao je Vučić.

 

"Naravno da je ljudima teško što moraju da provode vreme u kući i ne mogu da se bave svim aktivnostima koje upražnjavaju, ali jedini način da sačuvamo roditelje i naše ljude, čak nekada i mlađe od naših roditelja, neretko i od mene. Mislim da smo najvećim delom uspeli", rekao je Vučić.

 

Predsednik Srbije je najavio da će sledeće nedelje biti ukinuto vanredno stanje.

 

"Sutra će vlada i premijerka, a i ja kao predsednik dobiti obrazloženo mišljenje Ministarstva odbrane, kako to ide po proceduri, zatim ćemo imati zaključak Vlade sa potpisima Ane Brnabić i mojim, zatim idemo u skupštinu na ukidanje vanrednog stanja u sredu, na Đurđevdan. Ako odmah bude u Službenom glasniku, u četvrtak više nemamo policijski čas", rekao je Vučić.

 

Istakao je da će od tog trenutka sve biti na odgovornosti naših ljudi.

 

Sa ukidanjem vanrednog stanja ukida se policijski čas, kao i angažman vojske u civilne svrhe.


Izvor: RTSCopyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.