SPREČIO HAPŠENJE: Galeb ukrao marihuanu!


Objavljeno: 2019-08-26 11:34 

Muškarac u Švedskoj spasao se hapšenja tako što mu je galeb iz ruke ukrao kesicu sa marihuanom i odleteo sa njom u trenutku dok su mu se približavali policajci.


Foto: Galeb

 

Policajci u civilu patrolirali su na Festivalu kulture u Geteborgu, kada su primetili ženu kako slobodno puši marihuanu, i dok su prilazili muškarac koji je bio u njenom društvu zgrabio je kesicu sa marihuanom, što je primetila i policija, prenosi portal Leaf Desk.

 

Kako se navodi, policajci su se onda usmerili ka muškarcu u nameri da ga uhapse, međutim nekoliko trenutaka pre nego što su policajci prišli, pojavio se galeb koji je uzeo kesicu i odleteo sa njom, pa je tako odneo i dokaz.

 

Portparol policije u Geteborgu Štefan Gustafson izjavio je da je prema proceni policajaca u kesici bilo oko 10 grama kanabisa, međutim, kako nije bilo dokaza, nije ni došlo ni do hapšenja.

 

"Policajci nisu očekivali nekog trećeg da se umeša. Na tom mestu postoji veliki broj galebova, a jedan od njih je video svoju šansu i zgrabio kesu. Policajci su samo posmatrali kako galeb nestaje ka nebu", rekao je Gustafson.

 

Policajci su uhapsili ženu zbog korišćenja i posedovanja marihuane.

 

U Švedskoj važe najstroži zakoni o drogama, i po njima se posedovanje marihuane kažnjava velikom novčanom kaznom i zatvorom do šest meseci.


Izvor: Leaf DeskCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.