SKUPE DIJETE: Kako je estrada skidala kilograme?


Objavljeno: 2020-05-20 09:40Brojne poznate ličnosti ne biraju sredstva kako bi bili, pa i ostali u top formi. Pored raznih dijeta, pojedini su išli i pod nož samo kako bi se otarasili viška kilograma.


Foto: Brena, Darko, Ana

Lepa Brena uspela je da smrša 17 kilograma za šest meseci i liniju zaista dovede do savršenstva.

 

"Ujutru sam obično jela jedno ili dva jajeta. Gledala sam da to budu organska jaja. Za ručak je obično bila nekakva posna supa bez masnoće i rezanaca. U stvari to je bila voda u kojoj se samo barilo povrće, a ne kuvalo do besvesti, pa da ne dobijete niti jedan vitamin iz cele priče. Tu je obavezno bilo i neko meso, koje je bilo na grilu ili je bilo kuvano. Za večeru je to bio komad ribe ili mesa, uz salatu", rekla je jednom prilikom ona.

 

Njenim stopama išla je i pevačica Ana Bekuta, koja je zbog motivacije i rada na sebi odlučila da se otarasi viška. Pevačica je imala dnevno po pet obroka - tri glavna i dve užine, da je jela striktno na tri sata, da nije koristila so, da je kao začine upotrebljavala biber i kukurkumu i to uvek zajedno, da je hranu spremala na maslinovom ulju, a krompir izbacila iz jelovnika, da je svakog dana pila 1,5 litara vode i dosta čaja od rastavića, kao i da je konzumirala mlečne proizvode bez laktoze zbog alergije.

 

Ključan deo Anine dijete bilo je crveno bobičasto voće kojim je započinjala dan, ali i ostale vrste voće sa niskim glikemijskim indeksom (poput kivija) koje smanjuju želju za slatkišima i drže pod kontrolom nivo šećera u krvi.

 

"Četvrtak je bio detoks dan koji je počinjao standardnim doručkom, a onda sam na svaka tri sata jela ili lubenicu ili ananas. Za tri meseca je otišlo 12 kilograma, ali je posle išlo malo sporije. Otprilike, dva i po do tri kilograma mesečno", objasnila je ona.

 

Indira Aradinović Indi, Dejan Milićević i Darko Lazić su se, pak, odlučili za novi trend - smanjivanja i operacije želuca.

 

"Probao sam sve žive dijete i tablete za mršavljenje, ali sve je imalo jo-jo efekat i kilogrami su mi se vraćali. Išao sam i kod najboljih nutricionista na Balkanu, ali pomoći nije bilo. Imao sam 143 kilograma i zbog toga su me bolela kolena i teško sam ustajao. Kuma mog druga uradila je operaciju smanjenja želuca i kada sam video njene rezultate, odlučio sam se i ja na taj korak", ispričao je Dejan, pa dodao:

 

"Morao sam pet dana pred operaciju da jedem laganu hranu. Ceo zahvat trajao je oko dva sata i zahvaljujem se osoblju bolnice koje je sve vreme vodilo brigu o meni... Nakon operacije sam nedelju dana jeo samo supice, pio vodu i čajeve. Zatim sam prešao na pasiranu hranu, a sada sam već počeo normalno da se hranim", otkrio je on.

 

Darko Lazić na ovaj način uspeo je da skine čak 20 kilograma.

 

"Do juče sam smeo samo supu proceđenu, četiri kašike i to je kraj. A od juče kašice za bebe. Zamišljam da je kašica slaninica", rekao je nedavno pevač.

 

Indi je jedna u nizu koja je u odlučila da smanji želudac. Cena ovog poduhvata, kako se navodi, iznosi od 2.200 do 6.000 evra, u zavisnosti od toga koja se metoda primenjuje. Indi, međutim, nije "izbegla komplikacije" zbog kojih je bila na ivici života.

 

"Ja sam rešila da brzo i lako rešim svoj problem, tako što ću otići pod nož i nažalost, desilo se da je od prve operacije krenulo sve onako komplikovano... Prošla sam jedan ozbiljan vid borbe za život. Svaka hirurška operacija nosi svoje posledice i opasnost, ja spadam u najkomplikovaniju situaciju, koja se meni desila... Desila se povreda pankreasa. Pankreas, svi znamo da je najvažniji organ, da je najviše potreban... On je počeo da pravi problem u organizmu, da kači slezinu koja se upalila i koja se tokom druge operacije morala odstraniti. Dakle, ja nemam jedan organ više u sebi! Što se želuca tiče, nemam više sliv želuca, nego kombinaciju sliva i bajpasa... A bajpas rade samo ljudi koji su ekstremno ugojeni i kojima ekstremno treba da skidaju kilograme, tako da je važno samo bilo da se ja spasim u tom momentu", pričala je ona u "Amidžiju".


Izvor: KurirCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.