SJAJNE VIJESTI: Postoji lijek koji ubija virus korona u visokom procentu!!!


Objavljeno: 2020-03-19 20:43Lijekovi koji se koriste u liječenju HIV-a i malarije mogli bi zaustaviti koronavirus, objavili su naučnici iz Australije prije tri dana a predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas kako je omogućio da se taj lijek uskoro pojavi u slobodnoj prodaji.


Foto: Chloroquine ubija virus COVID-19!

Tramp tvrdi da ima lijek protiv virusa korona-uskoro u slobodnoj prodaji Naime, grupa infektologa sa Univerzteta Queensland iz Brisbanea kažu da su dva lijeka koji već postoje pobijedila infekciju Covidom-19.

 

Chloroquine, lijek protiv malarije, i kombinacija lopinavir/ritonavir, kojim se tretiraju pacijenti zaraženi HIV-om, pokazali su obećavajuće rezultate i njihovom upotrebom je, tvrde naučnici, koronavirus 'nestao' kod zaraženih pacijenata.

 

Lijek protiv HIV-a Lopinavir/ritonavir najčešće se prodaje pod nazivom Kaletra. Zaražene osobe uzimaju ga dvaput dnevno, a on redukuje stepen virusa koji cirkuliše tijelom.

 

Kaletra se nalazi na američkom, evropskom i australskom tržištu, a AbbVie, kompanija koja ga proizvodi, već je donirala pozamašan broj doza kineskim i američkim vlastima te WHO-u.

 

Chloroquine, lijek protiv malarije, djeluje zapravo kao vakcina protiv te bolesti koju prenose komarci. Taj lijek ne liječi bolest već zaustavlja razvoj iste ako se uzme prije, za vrijeme ili nakon što neko posjeti riskantna područja.

 

Profesor David Paterson, jedan od istraživača sa Univerzitta Queensland, nada se da će uspjeti postaknuti ljude u većem broju da se uključe u njhovo istraživanje do kraja mjeseca.

 

- Radi se o potencijalno efektivnom tretmanu. Pacijenti nakon terapije više nisu imali koronavirus u sebi, rekao je Paterson o djelovanju lopinavir/ritonavir tretmanu.

 

- Prvi val pacijenata koji nam je došao iz Kine, odlično je reagirao na taj lijek protiv HIV-a. Ono što mi želimo jeste veliko kliničko istraživanje širom Australije tokom kojeg bismo uporedili kako djeluje jedan, kako drugi lijek, a kako djeluju u kombinaciji.

 

Tramp tvrdi, kako javlja CNN, da bi lijek naziva hidrokriklorokin mogao biti gotovo odmah dostupan za liječenje Covida-19.

 

"Već se neko vrijeme on koristi tako da znamo da ukoliko neće djelovati kako predviđamo, ipak neće nikoga ubiti. Moramo ukloniti svaku nepotrebnu prepreku. I to smo učinili. Imamo dobre rezultate", rekao je Tramp.

 

Američki predsjednik je dodao i da se radi o uobičajenom lijeku koji će uskoro biti dostupan na recept za liječenje onih koji su zaraženi koronavirusom.

 

"Ovaj lijek će sve promijeniti", poručio je Tramp.

 

Inače, Tramp je danas pozvao i Američku upravu za hranu i lijekove da pojednostavi svoje procese kako bi se ubrzao razvoj terapija usmjerenih na liječenje koronavirusa.

 

O ovom lijeku pisao je i Miodrag Stojković, najpoznatiji srpski genetičar. Evo njegove objave sa Twittera:

 


Izvor: Agencije

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.