SEKS Trojka: Na rečima svi junaci, ko misli a ko sme?!


Objavljeno: 2017-10-12 16:21:00Ko samo razmišlja o seksu u troje, a ko se u to stvarno i upušta... Istraživanja pokazuju da današnje generacije o seksu više razmišljaju i slobodnije o njemu razgovaraju, ali ga upražnjavaju manje nego generacije njihovih roditelja.


Foto: Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock

 Iako razgovori o različitim formama seksualnosti više nisu (ili su sve manje) tabu, mlade seks sam po sebi zanima sve manje, pokazali su rezultati istraživanja sprovedenog na Univerzitetu Nju Brunsvika u Kanadi, prenosi "Dejli mejl".

 

Ova studija pokazala je da iako su studenti generalno otvoreni prema ideji o seksu u troje kad je reč o drugima, oni sami ipak su ograničeni strahovima. Kad je o mladićima reč, to je strah od stigme koju nosi seksualna aktivnost sa istim polom, dok je kod devojaka upadljiv strah od "etiketiranja", odnosno, strah od toga da će biti okarakterisane kao devojke koje vole da eksperimentišu.

 

Istraživanje koje su sproveli dr Ešli Tompson i dr Sandra Bajers obuhvatilo je 300 heteroseksualnih parova, od kojih se očekivalo da popune upitnik u okviru kojeg su odgovarali na pitanje o svom seksualnom životu, između ostalog i o seksu u troje. Konkretno, trebalo je da kažu da li ih interesuje seks u troje, i da li su ikada učestvovali u "trojci".

 

"Danas je pristup pornografskim sadržajima jednostavniji nego ikada ranije, što povećava interesovanje za seks, uključujući i seks u troje", kaže dr Tompson. Studenti koji su učestvovali u istraživanju zamoljeni su da odgovore da li bi seks u troje radije imali sa dve osobe suprotnog pola, ili sa po jednom osobom istog i suprotnog pola (u odnosu na pol ispitanika). Očekivano, ispostavilo se da su muškarci zainteresovaniji u načelu za seks u troje, ali, pogađate, onaj koji podrazumeva - dve devojke. "Mediji i društvo uopšte, šalju signale da su dve žene zajedno - 'seksi', ali kada su dva muškarca zajedno... na to se već ne gleda s odobravanjem", objašnjava dr Tompson.

 

Analiza dobijenih odgovora pokazala je da muškarce seks u troje sa još jednim muškarcem i devojkom interesuje otprilike onoliko koliko žene generalno interesuje seks u troje. Ipak, oko jedne stvari se svi slažu (nezavisno od pola), a to je da bi generalno radije seks imali s nekim koga poznaju, iako je i to za nijasnu više izraženo kod devojaka.

 

Psiholozi se slažu da je najverovatniji uzrok tome to što je kod devojaka generalno prisutniji strah od seksualnog napada ili prisile. Ovo istraživanje pokazalo je i da stepen interesovanja mladih za seks u troje zavisi od toga koliko su zadovoljni svojim seksualnim životom, ali i stepenom samopouzdanja i željom za eksperimentisanjem. Kad sve to uzmete u obzir, ne čudi što je od 300 parova koji su učestvovali u ovoj studiji tek 13 odsto njih imalo seks u troje.


Izvor: mondo.rs
Copyright © 2015-2018 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.