Rendgenski snimak deteta obišao ceo svet


Objavljeno: 2018-03-14 21:11:00Jedna majka iz Australije, koja vodi blog Finlee and Me, objavila je rendgenski snimak svog sina kako bi ljudima širom sveta poslala vrlo važnu poruku.Znate li šta se vidi na ovom snimku? Zrno grožđa! Zaglavilo se danas u disajnom putu mog petogodišnjaka, napisala je Endžela Henderson. Morao je na operaciju, u totalnoj anesteziji, kako bi uklonili zrno. Imao je MNOGO sreće što je deo njegovog disajnog kanala bio otvoren, inače bi se vrlo loše završilo, dodala je.


Foto: B92

 

Endžela je zamolila roditelje da budu izuzetno pažljivi prilikom davanja hrane svojoj deci. "Ako ste u nedoumici, jednostavno presecite prokleto zrno grožđa, čeri paradajz i slično", istakla je. Mnogi roditelji koji su videli snimak rekli su da nisu bili svesni opasnosti, dok su drugi rekli da ovaj primer svakako predstavlja dobar podsetnik da uvek treba biti oprezan.

 

Inače, zrna grožđa nalaze se na trećem mestu uzročnika koji dovode do gušenja dece u Australiji. Prvo i drugo mesto zauzimaju hot-dog i slatkiši, prenosi australijski portal Njuz.

S obzirom na to da se bliži Uskrs, roditelji se takođe mole da usitne čokoladna jaja pre nego što ih daju deci.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.