Rekordan broj zaraženih u regionu: Nakon Hrvatske, sada i Slovenija!


Objavljeno: 2020-10-14 12:34I Slovenija, nakon Hrvatske, objavila nezvanične podatke o broju novozaraženih, koji su pokazali rekordan broj novozaraženih korona virusom.


Foto: Ove zemlje bilježe rekordan broj zaraženih koronomKako su preneli tamošnji mediji, koji su se pozvali na nezvanična saznanja, očekuje se da će danas biti saopšteno da je u Sloveniji u poslednja 24 sata od koronavirusa razbolelo više od 600 ljudi. Nedugo zatim stigli su i zvanični podaci: 707 novih slučajeva.

To je nezabeležena cifra u Sloveniji od početka pandemije, a slična situacija odigrala se jutros u Hrvatskoj. Najpre su mediji izašli u javnost sa nepotvrđenim informacijama o šokantnom broju novozaraženih, odnosno da će ih biti preko 700, da bi nedugo zatim, izašao i zvaničan broj - 748.

To je, takođe, kao i u Sloveniji, apsolutni rekord u broju novozaraženih.

Portparol vlade Jelko Kacin potvrdio je sinoć da je tokom dana registrovan novi rekord u broju dnevnih zaraza, preko petstotina obolelih, S novim brojem zaraza po njegovim su rečima ispunjeni svi uslovi za uvođenje najstrožih mera iz pretposlednje, tzv narandžaste faze, koje bi trebalo da ograniče širenje virusa i njegov eksponencijalni rast.

U suprotnom bi vlada ponovo proglasila epidemiju i uvela restriktivne mere slične onim u prvom prolećnom talasu.


Izvor: RTV BNCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.