Prvu jutarnju kafu zamijenite - SEKSOM!


Objavljeno: 2018-11-30 09:29:00Seks u jutarnjim satima ne samo da će vam donijeti ljepši početak dana već i poboljšati zdravlje. Seks ubrzava cirkulaciju, smanjuje krvni pritisak, ublažava glavobolju, podiže samopouzdanje, poboljšava san, jača imunitet i troši kalorije.


Foto: Kafa ili seks?

 

Evo koje su prednosti jutarnjeg seksa…

 

Poboljšanje odnosa

 

Prije svega, seks definitivno zbližava ljude. S obzirom na to da seks popravlja raspoloženje, zamislite samo kako bi bilo lijepo započeti dan pozitivnim vibracijama! Osim toga, od jutra ćete imati sretne uspomene o kojima ćete moći da razmišljate ostatak dana.

 

Smanjena anksioznost

 

Endorfini i drugi “dobri” hormoni, poput oksitocina i dopamina, podstiču cirkulaciju, smiruju misli i ublažavaju lučenje kortizola. Kortizol je “loš” hormon koji se izlučuje u stresnim situacijama i čest je uzročnik mnogih bolesti.

 

Intenzivniji orgazmi

 

Nakon višesatnog odmora, klitoris je osjetljiviji i odlično reaguje na stimulaciju. Kada kažemo “odlično reaguje”, mislimo na mogućnost postizanja intenzivnijih, ali i višestrukih orgazama.

 

Bolja koncentracija

 

Orgazam smanjuje nivo kortizola, smiruje um i popravlja koncentraciju. Seks može da ima isto dejstvo kao i jutarnja meditacija, samo što ćete uz seks potrošiti još više kalorija!

 

Ubrzavanje metabolizma

 

Tokom noći, metabolizam se usporava i ujutro je takav još neko vreme. Najbolji način za pokretanje metabolizma je umereno jutarnje vježbanje ili… jutarnji seks!


Izvor: (Ljepota&Zdravlje)
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.