Pronašla psa zahvaljujući konzervi piva!


Objavljeno: 2020-02-09 10:29Žena iz Sjedinjenih Američkih Država ponovo je posle skoro dve godine sa svojim psom, zahvaljujući etiketi na konzervi za pivo. Pas Monike Matis, Hejzel, nestala je iz dvorišta njene kuće u saveznoj državi Ajova u maju 2017. godine.


Foto: Facebook

Posle neuspele potrage za Hejzel, Matis je izgubila svaku nadu da će je ponovo videti, ali je nedavno na društvenim mrežama ugledala poznato lice svog psa, kada je pivara sa 1.600 kilometara udaljene Floride postala viralna nakon što je postavila slike pasa za usvajanje na svoje konzerve da bi pomogla lokalnom azilu.

 

Hejzel, ili Dej Dej, kako je nazvana u azilu, bila je među psima koji su se našli na konzervama, prenosi BBC.

 

Nije jasno kako je Hejzel, mešanac zlatnog terijera, prešla toliki put između dve savezne američke države, ali ona je sada ponovo sa svojom vlasnicom, zahvaljujući humanoj akciji pivare Motorworks Brewing.

 

 

Porodica Matis se nedugo posle nestanka psa preselila u Minesotu, pa iako je Hejzel u azilu bio očitan čip, potraga za vlasnicima bila je neuspešna.

 

"U to vreme sa m se spremala za selidbu sa sedmoro dece, ali nisam prestala da je tražim dok nisam otišla. Čak i kada sam se preselila zvala sam ljude iz bivšeg kraja i pitala da li su je videli", rekla je Matis za BBC.


Izvor: NovostiCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.