Prirodni zaslađivač sa 0 kalorija!


Objavljeno: 2018-02-09 15:57:00S obzirom na brz način života koji vodimo, nedostatak vremena, ishranu s nogu, nezdravu i brzu, smanjenu fizičku aktivnost, sve je više ljudi koji boluju od srčanih bolesti i dijabetese. Konzumiranjem brze hrane u svoj organizam unosimo veliku količinu šećera, koja našem telu i zdravlju nanosi štetu.


Foto: YouTube screenshot

 

Kako biste poveli malo više računa o svom zdravlju i ishrani, možda biste tradicionalno prisutan beli šećer mogli da zamenite eritritom. Eritrit je prirodni šećerni alkohol koji nalazimo u vlaknima voća i povrća kao i u fermentisanoj hrani.

 

 

Dobija se fermentacijom šećera iz kukuruza. Pozitivno utiče na probavu, jer se već u tankom crevu potpuno razgrađuje. Koristi se kao zaslađivač, a izgledom i ukusom veoma podseća na beli šećer, samo mnogo zdraviji. Neke od namirnica koje u sebi sadrže malu količinu ovog šećernog alkohola su kruška, vino, sir, pečurke i lubenica.

 

 

Glikemijski indeks eritrita je 0 pa njegova konzumacija ne povećava nivo šećera u krvi, stoga je pogodan za dijabetičare i ljude koji žele da izgube na težini. Pored toga ne prija bakterijama koje utiču na stvaranje karijesa, pa čuva i zdravlje i sjaj naših zuba. Ovaj prirodni zaslađivač trpi visoke temperature pa je pogodan za kuvanje. Idealan je za pripremu lagane varijante vaše omiljene poslastice.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.