Preminuo Ivan Bekjarev


Objavljeno: 2020-11-17 11:01Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini. Bekjarev se prošlog meseca zarazio koronavirusom, a pre desetak dana pogoršalo mu se zdravstveno stanje.


Foto: Preminuo Ivan Bekjarev

Poslednjih nedelja bio je na Infektivnoj klinici u Beogradu. Glumac je saznao da je pozitivan na koronavirus dok je snimao film, zbog čega je odmah napustio set.


Rođen je u Beogradu 1946. godine, a završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem.


Bekjarev je prvu ulogu odigrao davne 1967. godine, a odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, te preko 50 na filmu. Najpoznatije serije u kojima je igrao su "Bolji život", "Srećni ljudi", "Otpisani", "Gorki plodovi".


Snimio je preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji... Izabran je za člana Akademije za filmsku umetnost i nauku (AFUN).


Imao je i veći broj svojih šou-programa na raznim televizijama. Takođe, igrao je i pevao glavne uloge u mnogim kabareima i mjuziklima, operetama.


Osvojio je veliki broj nagrada, a poslednju "Zlatni ćuran za životno delo" na Danima komedije u Jagodini 2016. godine.


Izvor: B92

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.