Predmenstrualni sindrom menja žensko telo


Objavljeno: 2018-01-17 21:42:00Predmenstrualni sindrom pogađa sve žene, u manjoj ili većoj meri. Blogerka Malin Olofson dokumentovala je kako se njeno telo menja tokom onih dana.


Foto: YouTube screenshot

 

Predmenstrualni sindrom povezan je sa grčevima, migrenom, bolovima u leđima, poteškoćama sa cirkulacijom, nadutošću i porastom telesne težine. Pošto Malin ima sve simptome u ekstremnom obliku, sve je zabeležila na Instagramu. Na nekim fotografijama izgleda kao da je trudna, ali je zapravo njen stomak samo nadut.

 

 

"Neki od vas to su već videli, drugi nisu. Neke od vas to doživljavaju svakog meseca. A druge su pošteđene. Neke gledaju sad ovo kao olakšanje", napisala je i objasnila da su ovo samo vizuelni znaci PMS. "Za neke je manje ekstremno, za neke više.

 

 

Gomilanje vode je sasvim normalno i običan je simptom. To nije ništa zbog čega treba iko da se stidi. Da, neprijatno je, ali telo se možda ne oseća dobro jer se bori sa hormonima. Umesto da sebi pogoršavate stanje zbog stida, upravo uradite suprotno. Volite se. Shvatite da ne treba da se sakrivate. Savršena si i tvoje telo je savršeno okej", objasnila je blogerka.

 


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.