Porađala se 20 puta, ima 44-oro dece!


Objavljeno: 2020-07-10 12:40Marijam Nabatanzi, (40) iz Ugande porodila se 20 puta. Ova žena - majka je proglašena je najplodnijom ženom Afrike jer je rodila 44-ro dece!


Foto: Majka sa polovinom svoje dece

Marijam je šest puta rodila blizance, četiri puta trojke i pet puta četvorke!


Marijam poznata još kao i Nalongo Muzaala Bana udala se kada je imala samo 12 godina za 28 godina starijeg muža. Već sa 13 godina rodila je prvi par blizanaca. Posle poslednjeg porođaja muž ju je napustio ostavljajući je da se brine o njihovih tridesetosmoro preživele dece

 

Već do 23 godine svog život Marijam je imala 25 -oro dece tada su joj doktori rekli da je uzrok njenog stanja je genetski, te da ona proizvodi više jajnih ćelija u jednom ciklusu što rezultira višestrukim začećem.


Mariam Nabatanzi, je oduvek želela da ima šestoro dece, međutim, tokom šeste trudnoće već je imala 18 dece. Obratila se doktorima, ali su joj oni objasnili da bi život mogao da joj bude doveden u opasnost ukoliko bi sprečavala začeće ili prekidala trudnoće.

 

"Kod ovakve hiperovulacije, ukoliko se namnože jajne ćelije, a ne oplode se, može da se uništi reproduktivni sistem", dodao je doktor Ahmed Kikomeko iz Kawempe bolnice

 

"Pokušala sam da koristim spiralu, ali sam dosta povraćala i bila sam u komi mesec dana", rekla je.

 

Ova neverovatna plodnost se završila 2016. godine kada se porodila poslednji put jer je pri porođaju doktor zasekao deo materice.


Danas se Marijam bori da obezbedi egzistenciju svojoj porodici u selu u Kabimbiriju nedaleko od Kampale, glavnog grada Ugande, gde njena deca starosti od dve do 23 godine žive u skučenoj sobici.

Da bi prehranila svoju porodicu dnevno joj je potrebno oko 25 kilograma kukuruznog brašna, četiri kilograma šećera i tri tkz. šipke (pakovanja) sapuna.

 

Kako bi zaradila novac Marijam obavlja sve vrste poslova, od frizerskih usluga do sakupljanja i prodaje otpadnog metala. Pošto je preživela mučno detinjstvo i izgubila šestoro dece, najveća želja joj je da njena deca budu srećna.

 

 

"Bog je bio dobar prema meni, nijedan dan nije prošao da smo gladovali", zaključila je.

 

Kada se njena priča proširila internetom, prikupljeno je 10.000 dolara za svega mesec dana i taj novac je otišao ovoj velikoj porodici.


Izvor: BN RadioCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.