Policija potrošila 600$ na DNK analizu zbog krađe prazne flaše jogurta!


Objavljeno: 2018-12-10 21:30:00Policiju u tajvanskom gradu Taipeiju su optužili da novac poreznih obveznika koriste bez veze nakon što je objavljena informacija da su potrošili 600 dolarana na DNK analizu da dokažu ko je ukrao bocu jogurta...


Foto: zanimljivostdana.com

Tajvanska studentkinja koja deli dom sa još pet devojaka prijavila je policiji prošlog meseca da je neko popio njenu flašu jogurta,ispijenu flašu jogurta "lopov" je potom bacio u smeće.

 

Odmah je pozvala sve devojke koje žive s njom u sobi ali nije uspela saznati koja od njih je lopov. Tako je praznu flašu jogurta od ( cela 2 dolara) odnela u policijsku stanicu i zatražila detaljnu istragu,jer želi zaista da uvati tog lopova.

 

U većini drugih mesta širom svijeta, policajci bi gotovo sigurno rekli ženi da to nije pitanje policije, a možda čak bi i nju kaznili zbog toga što gnjavi policiju zbo sitnica i zbog gubitka vremena policajaca.

 

Ipak Policija iz Taipeja je shvatila veoma ozbiljno slučaj "krađe" te su ispitali sve sudionice ovog neobičnog događaja i napravili i DNK analizu koaj je porzne obveznika koštala tačno 18.000 novi tajvanskih dolara ili precizno 585 američkih dolara!

 

Na kraju ostaje nejasno da je li uspelo policajcima pronaći krivca, ali jedna stvar koju je policija definitivno uspjela dobiti je ta da su privukli neželjenu pažnju prema sebi i načinu na koji koriste javne resurse.


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.