Platila dijamantski prsten 13 dolara, nakon 30 godina saznala da vredi 970.000 dolara!


Objavljeno: 2019-02-06 16:46:00Amerikanka Debra Goddard je pre 30-ak godina kupila prsten za 13 dolara koji je mislila da je običan lažni dijamntski prsten to jeste obložen prsten običnim staklom koji liči na dijamant.Ipak posle toliko godina nije bila u pravu...


Foto: ilustracija

Debra je iz radoznalosti odnela njen "lažni dijamntski" prsten zlataru koji je procnio da se radi od 26-karatnom dijamantu -prstenu čija vrednost je nekilo stotina hiljada dolara!

 

Dijamantski prsten Debre je dugi niz godina stajao u maloj kutiji za nakit, a ona ga je slučajno pronašla kada je tražila stvari koje može prodati, jer je njenoj majci ukradena velika količina novca koji je želelana neki način nadoknaditi.

 

Nadala se da će prsten biti od neke vrednosti te ga je iz radoznalosti odnela juveliru koji je šokirano posmatrao dijamant. "Pogledao me i pitao me znam li šta sam donela. Potom mi je objasnio da se radi o veoma skupom dijamantu, toliko se bio šokirao.

 

Otišla sam kući i tu veče nisam mogla zaspati, samo sam razmišljala šta da uradim sa toliko novca", rekla je Debra američkim medijima Debra je svoj "lažni dijamanski" prsten odnela na aukciju gde je vrednost procenjena na oko 970.000 hiljada dolara te ga je prodala za 611.000 hiljadu dolara.

 

Na kraju aukcije ona je bila zadovoljna novcem koji je zaradila od prodaje prstena na aukciji. Tako je Debra nadokadila novac koji su urkali njenoj maci a svim a u proodici je kupila poklone.

 

Osim toga, Debra je napisala knjigu o svom iskustvu te će sav zarađeni novac uložiti u organizaciju u kojoj radi, a koja se bavi pomaganjem dece koja su pobegla iz svojih domova.


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.