Petao pred sudom jer glasno kukuriče!


Objavljeno: 2019-07-05 15:36:00U gradu Rošforu na jugoistoku Francuske danas je počelo neobično suđenje petlu Morisu koji kukuriče suviše glasno i mnogo rano ....


Foto: ilustracija

Pa zbog toga uznemirava susede koji su podneli tužbu protiv vlasnika, preneo je radio Frans enfo.

 

Na sudu je bila vlasnica Morisa Korin Feso koja je novinarima ispred sudnice rekla da bi Moris, kad bi znao da govorio, rekao: "Ostavite me na miru i pustite me da pevam".

 

Moris se nije lično pojavio na sudu ali je dobio podršku drugih petlova, jer su mnogi vlasnici živine došli ispred suda sa svojim petlovima u znak podrške. Najglasniju podršku Morisu su pružili petlovi Atila, Kazanova i Žan-Rene, naveli su njihovi vlasnici.

 

Sud je posle kratkog ročišta saopštio da će konačnu odluku doneti 5. septembra, a dotle je moguće "pomirenje" suseda i Morisa. Susedi, bračni par penzionera, odlučili su da podnesu tužbu jer su, kako kažu, nekoliko puta upozorili Korin Feso da nekako ućutka petla.

 

Morisa, raskošnog petla sa riđem i crnim perjem čije su fotografije osvanule u lokalnim medijima, susedi terete za zvučno uznemiravanje jer petao već oko 6.00 ujutro počne da kukuriče.

 

Petao je inače nacionalni simbol Francuske.


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.