Penzioneri traže vanredno povećanje penzija


Objavljeno: 2021-07-23 14:03Upravni odbor Udruženja penzionera RS danas je na sjednici u Tesliću usvojio zaključak da bude zatraženo vanredno povećanje penzija usljed nedavnih poskupljenja koja opterećuju budžet penzionera. 


Foto: Penzioneri traže vanredno povećanje penzija

Vršilac dužnosti predsjednika Udruženja Slobodan Brdar rekao je da će o precentu povećanja penzija u narednom periodu pregovarati s nadležnim institucijama vlasti.

"Nismo odredili procenat, već je ostavljeno pregovaračima i ovlaštenim predstavnicima Udruženja penzionera RS da s institucijama vlasti, resornim ministarstvom i predsjednikom Vlade, uz prisustvo direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, obavi razgovor i iznađu mogućnost za vanredno povećanje penzija", rekao je Brdar.

Najavio je da će Izborna skupština Udruženja penzionera RS biti održana 25. avgusta u Tesliću.

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srpske Mladen Milić rekao je da o mogućnostima za eventualno povećanje penzija i potrebnim sredstvima treba razgovarati s predsjednikom Vlade i resornim ministrima.

"Vidjećemo kako će se kretati statistički parametri kada govorimo o rastu prosječne plate i prosječnom rastu cijena i troškova života", rekao je Milić.


Izvor: Srna

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.