PROVERITE: Sigurni znakovi zaljubljenosti!


Objavljeno: 2016-08-05 11:58:00Zaljubljenost u najvećoj meri zavisi od oba partnera, osim ukoliko se ne radi o onoj vrsti muškaraca koji su zainteresovani samo za osvajanje i koji gube interesovanje čim dobiju ono što su želeli. Nije isključena ni mogućnost da prilikom veće intimnosti dođe do potpunog preokreta, odnosno razočarenja.


Foto: Loveinsight

To se obično dešava onima na koje sam osećaj zaljubljenosti ima posebno dejstvo. Podrazumeva se da će nas „taj novi osećaj“ inspirisati, uticati na naše raspoloženje i elan, ali mnogi među nama potpuno gube smisao za realnost. Oni su vrlo skloni idealizacijama, spremni da na osnovu oskudnih „podataka“ kojima raspolažu nadograđuju čitav koncept, to jest portret obožavane žene.

 

U stvarnosti, stvari obično stoje drugačije i slika se ruši kao kula sazidana u vazduhu. Odgovornost za jedan takav fijasko snosi isključivo muškarac. Neretko se prava zaljubljenost javlja tek kada se partneri bliže upoznaju i kada izađu iz svojih prvobitnih uloga, koje i oni najotvoreniji često sasvim nesvesno igraju. Dakle, to je onaj trenutak kada oboje prestaju da se preterano bave time kako su seli, a kako ustali, u kom trenutku su šta rekli i na koji način i kada. Tada nestaje strah od toga kakav će utisak ostaviti i partneri dopuštaju sebi da se izraze na svoj, lični način. Atribut „prava“ podvlači razliku u odnosu na tip zaljubljenosti koji se pre može nazvati „dopadanjem“, dakle, kada se interesovanje rađa samo na osnovu površnog poznanastva i temelji na fizičkim osobinama partnera. „Prava zaljubljenost“ podrazumeva određenu bliskost i tek je ona podloga za najpuniju emociju i odnos, to jest ljubav.

 

Reč je o onom trenutku kada prođu prve strasti i kada počinjemo realno da sagledavamo ono drugo sa svim njegovim/njenim vrlinama i manama, dobrim i lošim stranama karaktera.


Izvor: Krstarica
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.