POSAO: Nagrada ko skine gumu krokodilu s vrata! (VIDEO)


Objavljeno: 2020-02-08 21:40Indonezijski zvaničnici nude novčanu nagradu onome ko uspe da skine motociklističku gumu sa vrata krokodila dugog gotovo 4 metra!


Foto: Screenshot

Odrasli krokodil navodno nosi gumu oko vrata još od 2016. godine, ali vlasti u Paluu, glavnom gradu Centralnog Sulavesija, brinu se da bi mogao završiti time da se krokodil udavi pa su se obratili javnosti za pomoć.

 

U 2018. godini konzervator i "šaptač životinja" Muhammad Panji pokušao je ukloniti gumu, a kasnije te godine lokalni biro za zaštitu je pokušao namamiti krokodila dugog 4 metra hranom.Oba pokušaja skidanja gumenog obruča su propala.

 

 

Pa se zvaničnici Palua sada nadaju da hrabri meštani mogu učiniti nemoguće za neodređenu novčanu nagradu.

 

"Nagrada će biti data onome ko može osloboditi nesretnog krokodila", rekao je šef centralnog Sulavesija BKSDA Hasmuni Hasmar, dodajući da ne traže pomoć od amatera već spasioce koji spasavaju divlje životinje.

 

"Tražimo od šire javnosti da se ne približava krokodilu ili da narušava njegovo stanište. Potrebne su nam osobe s iskustvom u spasavanju životinja u divljini", rekao je Hasmuni Hasmar, šef agencije.

 

Novinska agencija Antara izvestila je da je krokodil možda sijamski krokodil, vrsta krokodila rodom iz jugoistočne Azije, za koju je kritično ugrožen i u divljini ih ima samo oko 1.000.

 

Verovatno se pitate zašto vlasti ili lokalna agenicja za zaštitu prirode nisu krokodila jednostavno uspavali skinuli mu gumu motorcikla dok je uspavan?

 

Pa zbog toga što je prevelik rizik da krokodil pobegne pre delovanja uspavljujućeg sredstva Tako im u osnovi treba neko ko može da odmah imobilizira gmizavca i da ga smiri i brzo ukloni gumu.

 

 

"Telo mu je sve veće, i ostaje mu oko 14 centimetara prostora dok ga gumeni obruč skroz ga ne udavi jednog dana zbog njegovog brzo rastućeg tela.", upozorio je zvaničnik indonežanske službe za zaštitu životinja prošle godine.

 

Guma oko krokodilovg vrata verovatno potiče od mini skutera okolnosti kako se ona zaglavila oko vrata krokodila su za sada ostale nejasne.

 


Izvor: BN radioCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.