POBEDNICA: Pad s mosta, pa tumor...


Objavljeno: 2017-12-06 20:34:00Ona je retko u medijima, ne zato što to ne voli, već zato što je zauzeta poslom. Pre nego što je otišla na jednomesečnu turneju po Australiji, Stanojka Mitrović, poznatija kao Ćana progovorila je o svojim najtežim životnim borbama - padu sa mosta i tumoru dojke.


Foto: Ćana

 

 

- Taj čuveni pad dogodio se 2011. godine u blizini Doboja. Parkirala sam auto malo dalje od kuće, pa sam morala peške da pređem most koji nema ogradu. Kada sam stigla na most, srela sam dve žene koje su me nešto pitale, pa sam se u hodu okrenula da im odgovorim i tako sam nesmotreno došla do ivice i pala s mosta. Polomila sam desnu ruku, tri rebra i skočni zglob leve noge. Dole su potok i rastinje, mogla sam i kičmu da slomim., dva meseca sam bila u gipsu, pa još toliko na rehabilitaciji - kaže pevačica. Dve godine kasnije obolela je od tumora.

 

- Nije bilo nikakvih simptoma, jednostavno sam jedno jutro ustala i pomislila da treba da idem kod lekara. Kada mi je saopšteno da imam tumor, sebi sam rekla: Dobro, u životu sam imala mnogo borbi koje sam dobila. Ova je malo teža, ali ću i nju dobiti.

 

Tu bolest sam shvatila kao upozorenje, a ne kao kaznu. Bila sam sigurna da ću izaći kao pobednik, nijednog momenta se nisam uplašila - kaže Ćana. Godinu dana je trajala borba sa tumorom.

 

- Skoro celu 2013. godinu sam se borila. Sreća, pa sam otišla na vreme, izbegla sam hemoterapije i zračenja, jer je tumor bio u začetku. Verujte mi, u tom periodu sam imala potrebu da izgledam bolje nego što se osećam. Na kontrole sam odlazila našminkana, sa sve onim drenovima, da pokažem i sebi i drugima da sam dobro. Operaciju sam podnela odlično, ali sam imala problem sa bakterojom stafilokokom, koja mi je umalo došla glave i zbog toga su morali hiš dva puta da me operišu. Suprug je bio u većem strahu od mene. Kad su mi rekli da je dijagnoza loša, on je vozeći kući promašio sve ulice, išao je u kontrasmeru. Morala sam da ga smirujem. ja uopšte nisam paničila. Svaka bolest služi da nas poduči, osim ako se ne otkrije prekasno. To sam shvatila, zato sam nakon borbe snimila pesmu "Biće svega samo neće nas - završila je Ćana svoju ispovest.

 


Izvor: Alo
Copyright © 2015-2018 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.