PANIKA među STARLETAMA i na ESTRADI!


Objavljeno: 2016-12-25 23:28:00Već sledeće godine pojedinci će morati da dokažu kako su zaradili vile, stanove, besna kola i skupe krpice, i to pet godina unazad! Ministarka pravde u Vladi Srbije Nela Kuburović najavila je novi zakon koji će državi omogućiti da se obračuna sa onima koji se bave sumnjivim poslovima.


Foto: BN Radio

Na osnovu tog zakona, a ukoliko se utvrdi nesrazmera između lagodnog života koji neko vodi i prihoda koji ostvaruje, zakon predviđa da se takvima odredi porez i do 50 odsto od procenjene vrednosti imovine.

 

Kako je najavljeno, suštinu zakona predstavljaće unakrsno ispitivanje imetka, odnosno, procenjivaće se da li visina stvarnog i naplaćenog poreza odgovara stilu života koji pojedinac vodi.

 

Iz Ministarstva pravde rekli su za “Alo!” da se nadaju da će se zakon naći u proceduri za usvajanje tokom 2017. godine i da će se odnositi na sve poreske obveznike.

 

- Radna grupa Ministarstva pravde uskoro će završiti prvi nacrt zakona, koji će biti objavljen na sajtu Ministarstva i o kome će se otvoriti javna rasprava. Zakon će sprovoditi nadležni organi, među kojima je Poreska uprava i Upravni sud. Vrlo je važno, budući da se radi o novom zakonskom rešenju, da predstavnici institucija koji će primenjivati ovaj zakon budu adekvatno obučeni za njegovu primenu. Bitno je istaći i da se ni ovaj zakon, kao nijedan drugi, ne odnosi na konkretno ime i prezime, već će se u ovom slučaju odnositi jednako na sve poreske obveznike u Srbiji - poručili su iz Ministarstva.

 

Sasvim sigurno će se pod lupom države naći i imetak pevača, starleta, raznih funkcionera, političara i drugih javnih ličnosti jer su u tom ministarstvu istakli da će se zakon odnositi na sve građane.

 

Jedna od njih, kako je dosad objavljeno, mogla bi biti pevačica Sandra Prodanović, u javnosti poznata kao Sandra Afrika. Naime, ona poseduje luksuznu vilu, nekoliko stanova, najnoviji automobil marke BMW, kao i jahtu, a svoje bogatstvo je pravdala time što ima babu i dedu u Nemačkoj, koji su joj pored auta kupili i stan u Monte Karlu, mada babu niko nikad nije uspeo da nađe.

 

Dragan Kojić Keba, koji slovi za jednog od imućnih pevača, na vreme se izvukao jer je svoje bogatstvo prepisao ženi. Kako su mediji pisali, Keba se razveo od svoje žene i poklonio joj luksuznu vilu na Bežanijskoj kosi od 330 kvadrata sa bazenom, dve garaže i ogromnim dvorištem. I Aleksandaru Obradoviću, bivšem direktoru EPS-a, inače poznatom po luksuziranju i ljubavi prema “šopar”, čija je cena oko 20.000 evra, preti poseta poreznika. Prema objavljenim informacijama, on, doduše, nosi i jeftinije čuke od nekoliko hiljada evra, a voli i da letuje u najluksuznijim hotelima.

 

Na osnovu poslednjih podataka iz imovinske karte, poseduje kuću od 450 kvadrata i dva luksuzna automobila. Čedomir Jovanović, prvi čovek liberala, iako dobro poznat po lagodnom stilu života, ne krije sklonost prema skupim egzotičnim putovanjima, ali nikada se nije trudio da objasni javnosti kako se finansira. Kako su dosad objavili mediji, u njegovoj imovinskoj karti navedene su njive, oranice, livade, kuća, skupoceni automobil i motocikl, kao i akcije u preduzeću “Agrohub”, a kako je od siromašnog potredsenika vlade postao imućni biznismen, Jovanović je uvek odbijao da objasni.


Izvor: Alo
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.