Ovo su mobilni telefoni - ubice!


Objavljeno: 2020-02-14 13:53Petnaestogodišnja djevojčica iz francuskog Marseja Tifen poginula je nakon što joj je mobilni telefon upao u kadu. Kako su javili tamošnji mediji djevojčica je preminula od kardio-respiratornog zatajenja uzrokovanog strujnim udarom. Kada je stigla Hitna pomoć, djevojku su samo mogli proglasiti mrtvom.


Foto: Telefon u vodi

 

Tragedija se dogodila u nedjelju te je pokrenuta istraga kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

 

Nažalost, to nije jedini slučaj. Nedavno je 26-godišnjakinja takođe poginula na identičan način. Ruskinja, Evgenija Šulitjev umrla je nekoliko trenutaka nakon što je telefon na punjaču pao u vodu, a pronašla ju je njena majka. I 26-godišnja Lilia Novikova koja je umrla na isti način. Liliu su nazivali i najljepšom igračicom pokera, a pronašle su je komšije koje su poslali njeni roditelji jer im se nije javljala na telefon.

 

Smrti Tifen, Evgenije i Lilie, posljednje su u nizu sličnih tragedija uključujući i desetogodišnju djevojčicu koja je svoj telefon namjerno bacila u kadu s vodom.

 

U Amsterdamu je 13-godišnja djevojčica zadobila teške opekotine nakon što joj je mobilni telefon uključen u struju pao u vodu dok se kupala. Djevojka je vrisnula od boli, a njena majka odmah je dotrčala i izvukla je. Kada su stigli bolničari, morali su da reanimiraju djevojčicu. Nakon što je dva dana provela u bolnici, morala je na operaciju kako bi joj doktori sanirali teške opekotine koje je zadobila na rukama i stomaku.

 

Budite oprezni kada koristite mobilne telefone i obavezno pročitajte uputstvo za upotrebu!


Izvor: Nezavisne

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.