Ovo su NAJČEŠĆI razlozi za prevaru!


Objavljeno: 2018-11-14 10:18:00Budući da je malo ko spreman otvoreno govoriti o svojim iskustvima u vođenju dvostrukog života, većina onoga što ljudi znaju o prevarama su predrasude. Ovo su najčešće zablude o preljubi.


Foto: Shuterstock

 

 

Par posle razotkrivene preljube ne može biti srećan

 

Tačno je da je teško povratiti poverenje posle preljube jednog od partnera. Ipak, to ne znači da nema načina da se veza obnovi. U mnogo slučajeva, oni koji odluče da nastave dalje, uspeju izgraditi još snažniju vezu. Istina je nekada moćno oružje koje vam pomaže da se oporavite.

 

Nije prevara, ako ne uključuje seks

 

Mnoge preljube odvijaju se bez seksa. Može li se tajno dopisivanje sa osobom koju ste nedavno upoznali smatrati neverstvom? Možda osoba koja to čini ne uviđa pravo stanje stvari, ali njen partner to svakako doživljava kao prevaru.

 

 

I emocionalno možemo izdati partnera, tako što ćemo deo vremena, misli i osećanja poklanjati drugoj osobi.

 

Muškarci uvek traže vezu „sa strane“

 

Istina je zapravo da se afere dešavaju ljudima koji ih nikad nisu tražili. To naročito važi za slučajeve u kojima je partner prevario samo s jednom osobom. Afere često počinju kao prijatno druženje s nekim, zatim se razvija bliskost koja može da preraste u emotivnu povezanost posebne vrste. Ako neko vara, ne mora da znači da je to i ranije planirao da uradi.

 

Neverstva se dešavaju zbog seksualne privlačnosti

 

Naravno, neke preljube tiču se samo seksa, ali u mnogo slučajeva reč je o emocionalnim vezama. Nekad je druženje i razmena nežnosti upravo ono što se odvija između preljubnika.

 

Do preljube dolazi zbog problema u braku

 

Prava istina je da u svim brakovima ima problema. Preljube se ne dešavaju zato što s brakom nešto nije uredu, dešavaju se zato što parovi ne znaju kako da se usklade i na pravi način reše probleme koje imaju, ali problemi u vezi ne mogu biti opravdanje za prevaru.

 

Jednom preljubnik, uvek preljubnik

 

Ako se neko jednom upustio u preljubu, ne mora značiti da će to učiniti ponovo. Većina afera se dešava jednom i više nikad. Ono što se dešava posle nje, može poslati brak na kurs stabilnosti i poverenja ili ga potpuno razoriti.


Izvor: Krstarica
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.