Ovo PIĆE može da vam sagori i 500 KALORIJA na dan!


Objavljeno: 2017-02-02 21:27:00Već znate da vam voda može pomoći da se zasitite između obroka, ali pogodite šta? Voda vam je i najveći saveznik u mršavljenju!


Foto: Yalova Spor

Ukoliko želite da se vratite u svoje stare farmerke ,verovatno bi trebalo da pijete mnogo više vode nego što to trenutno radite. Pročitajte iznenađujuće činjenice o tome kako vam voda pomaže pri gubljenju kilograma.

 

Voda vam pomaže da jedete manje

 

Ne samo što vam smanjuje želju za hranom, već čini da unesete koju kaloriju manje tokom doručka, ručka i večere. Gojazne osobe koje su unosile pola litre vode pre jela tokom dvanaest nedelja izgubile su kilogram i po više od onih koji vodu nisu pili. Razlog tome krije se u činjenici da u stomak ne može baš sve da stane, pa ako veći deo čini voda ,manje će mesta ostati za hranu.

 

Voda daje metabolizmu podsticaj

 

Nekoliko čaša vode su kao mali podstrek za vaš metabolizam koji ubacuju u „šestu brzinu“. Jedna nemačka studija pronašla je da su ispitanici koji su popili dve čaše vode ubrzali metabolizam za 30 odsto. Pitate se zašto je to tako? Telo troši energiju da zagreje vodu na temperaturu tela.

 

Hladna voda je još jači podsticaj

 

Čaša hladne vode će još više podstaći vaš metabolizam da je zagreje, a u tom procesu trošite sedam kalorija, potvrđuje nedavna studija objavljena u "Žurnalu kliničke endokrinologije i metabolizma " (Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism). Ako budete pili 10 čaša vode dnevno tokom nedelju dana, sagorećete, verovali ili ne, čak 490 kalorija. To znači da ćete gubiti tri i po kilograma godišnje!

 

 


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.