Ovaj GRAD je proglašen najboljim za život!


Objavljeno: 2018-02-18 11:11:00Izveštaj je rangirao 140 gradova u svetu po stabilnosti, zdravstvenoj zaštiti, kulturnim sadržajima i zaštiti okoline, obrazovanju i infrastrukturi.


Foto: Melburn, Australija

 

Melburn je sedmu godinu zaredom proglašen za najbolji grad za život na svetu, dok Sidnej opet nije ušao u prvih deset zbog straha od terorizma, navodi se u izveštaju Economist Intelligence Group.

 

Izveštaj je rangirao 140 gradova u svetu po stabilnosti, zdravstvenoj zaštiti, kulturnim sadržajima i zaštiti okoline, obrazovanju i infrastrukturi.

 

Među prvih 10 su Beč, Vankuver i Kalgari u Kanadi, Adelaida i Pert u Australiji, Ouklend na Novom Zelandu, Helsinki i Hamburg.

 

Melburn, drugi najveći australijski grad i glavni grad države Viktorija, dobio je najviše ocene za zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i infrastrukturu.

 

Gradonačelnik Robert Dojl je rekao da je reč o velikom dostignuću kojim svi građani treba da se ponose, ali i i napomenuo da to ne znači da je grad savršen.

 

"Nastavićemo puno da radimo svaki dan kako bi Melburn bio još bolji i kako bismo stvorili pravedniju, sigurniju i snažniju državu za sve njene građane", rekao je premijer Danijel Endrjus.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2018 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.