Ova aplikacija nam potroši pola baterije!


Objavljeno: 2020-02-26 09:28Jedna od najčešće korišćenih aplikacija troši najviše baterije na mobilnom telefonu. Svi je imamo i svakodnevno upotrebljavamo, a nismo ni svesni štetnih posledica.


Foto: Aplikacije na mobilnom telefonu

Ekonomista industrije mobilne telefonije Džon Kocijer, izbacio je izveštaj, koji prenosi „highsnobiety“, u kojem otkriva da brisanjem samo jedne aplikacije, možete duplirati životni vek baterije.

 

Ovo „otkriće“ je napravio koristeći Apple Ajfon 7, za koji se predpostavljalo da će imati dovoljno jaku bateriju da izdrži ceo dan. Ali, na njegovu žalost, uskoro je otkrio da je Fejsbuk, od svih aplikacija, zapravo odgovoran za pražnjenje većeg dela baterije.

 

Sada, pošto svako koristi svoj telefon drugačije, procenti iskorišćenosti baterije na njegovom telefonu nam i nisu toliko bitni, mada je dovoljno reći da sve ostale aplikacije zajedno, troše svega nekoliko procenata više od od te jedne aplikacije.

 

Ono što se može zaključiti bez sumnje je, da Fejsbuk zaista jako puno troši bateriju i nije optimizovan u tom smislu, što je začuđujuće, imajući u vidu da je najkorišćeniji.

 

Nadamo se da će Zakerberg popraviti ovaj problem uskoro.


Izvor: KrstaricaCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.