Ova NAVIKA nam kosu UNIŠTAVA!


Objavljeno: 2018-12-07 22:32:00Većina žena brine o nezi kose, kupuje ili pravi različite preparate za zaštitu i pravilnu negu, ali sve do jedne prave jednu fatalnu grešku. Na izgled kose utiču mnogi faktori, među kojima su i način na koji je peremo i sušimo.


Foto: Kako osušiti kosu?

 

Većina žena brine o nezi kose, kupuje ili pravi različite preparate za zaštitu i pravilnu negu, ali sve do jedne prave jednu fatalnu grešku, koja im uništava kosu!

 

Reč je o trljanju kose peškirom radi prosušivanja i umotavanju kose u peškir.

 

"Peškiri su previše grubi, pa oštećuju kosu ukoliko je trljate njim, a podjednako štetno je i uvijanje i stiskanje mokre kose u peškir", otkriva frizerka holivudskih zvezda, Mona Everet i dodaje da će i najzdravija kosa izgledati užasno nakon ovakvog trertmana.

 

Njen savet broj jedan jeste da umesto peškira koristite čistu, veću pamučnu majicu.

 

"Trljanje peškirom može dodatno da pogorša već ispucale krajeve, ali i da izazove oštećenja po čitavoj dužini vlasi. Prvi znaci da vam je kosa oštećena jesu suvi krajevi i nemogućnost oblikovanja kose", ističe ona i dodaje da je, ako ste kosu doveli u takvo stanje, dodatna hidratacija odgovarajućim preparatima obavezna.

 

Dakle, zaboravite na peškir. Operite kosu na uobičajeni način, a prosušite je pamučnom tkaninom.

 

Takođe, izbegavajte prečesta feniranja, peglanja i stilizovanje aparatima koji moraju da se greju.


Izvor: Superžena
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.