Osnovao firmu, sad prodaje vazduh iz Lošinja!


Objavljeno: 2020-11-19 13:07Ivan Volarić iz Hrvatske odlučio je ljekoviti zrak s Malog Lošinja upakirati u prikladne bočice te ponuditi svima koji, nažalost, moraju udisati nekvalitetan zrak.


Foto: Osnovao firmu, sad prodaje vazduh iz Lošinja!

Neće to riješiti njihove probleme, dodaje, ali im može barem nakratko olakšati muke, uvjeren je Lošinjanin, pišu 24.sata.hr.


Svoju ideju počeo je realizirati 2016. godine, otvorivši firmu Air Rio, u kojem je korak po korak punio bočice lošinjskim zrakom.


Prvobitna namjera bila je fokusirati se na međunarodno tržište Kine i Indije, zemalja koje prednjače po broju smrti u vezi sa zagađenim zrakom, tj. gdje proizvod neće biti samo suvenir nego nešto što će ljudima olakšati disanje u svakodnevnom životu.


- Primarni smisao našega komprimiranog zraka nije isključivo pomoć ljudima u područjima onečišćenog zraka, no percepcija i prihvaćanje ovog proizvoda u takvim područjima bitno su drukčiji nego kod nas, gdje, nasreću, nemamo takvih problema. U Hrvatskoj je čist zrak relativno normalna stvar, tako da u biti nismo ni svjesni koliko smo sretni i koliko često tu činjenicu olako shvatamo - objašnjava vlasnik firme koja se prva u Evropi bavi ovim poslom i koja izvozi hiljade bočica pakiranog zraka, koji se može udisati i preko maske.


Izvor: 24sata.hrCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.