Oblik vašeg tela određuje šta ne smete da jedete


Objavljeno: 2017-12-16 12:46:00Odredite vašu fizičku građu tela i pročitajte koje namirnice bi trebalo da izbegavate.


Foto: YouTube screenshot

 

U zavisnosti od oblika tela- kruške, dečačke građe, jabuke, obrnutog trougla ili peščanog sata, određene namirnice se mogu taložiti na kritičnim zonama, izbacite ih.

 

 

Peščani sat

Osobe koje imaju figuru u obliku peščanog sata imaju uzak struk i grudi prate širinu bokova. Oni ne treba da jedu namirnice koje sadrže visok procenat zasićenih masti i glikemijski indeks.

 

 

 

Dečačka građa

Ako se vaše odlikuje širokim ramena, toniranim rukama i nešto užim kukovima, vi imate dečačku građu. Prema tome, treba da izbacite sve namirnice bogate jodom, a da obogatite ishranu dobrim mastima- avokadom, ribom, bademom.

 

 

Kruška

Osobe koje su građene u obliku kruške imaju kraći gornji deo tela i nešto šire bokove. One ne bi trebalo da konzumiraju nezasićene maste i proizvode životinskog porekla. Na crveno mesto zaboravite. Umesto pomenutih namirnica, počnite da unosite omega 3 masti koje ćete pronaći u ribu i lanenom semenu.

 

 

 

Jabuka

Građa tela u obliku jabuke karakterišu velika razlika u bokovima, struku i grudima. Naglašene grudi i stomak prati ravna zadnjica. Za njih je najbolja proteinska ishrana, a treba da smanje unos šećera i mlečnih masti.

 

 

Obrnuti trougao

Ljudi koji imaju širok torzo i izražena ramena, a uske kukove su građeni u obliku obrnutog trougao. Iz ishrane izbacite ugljene hidrate, a trudite se da više unosite magnezijuma.

 

 


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.