Obilježen 4.april - Dan policije Republike Srpske


Objavljeno: 2021-04-04 12:12Služenjem parastosa kod Centralnog spomen-obilježja poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske danas je u Banjaluci počelo centralno obilježavanje 4. aprila - Dana policije Srpske.


Foto: Obilježen 4.april - Dan policije Republike Srpske

Povodom 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, vijence na Centralno spomen-obilježje poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske danas su u Banjaluci položili član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.


Vijence su položili i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Кostrešević.


Кod Centralnog spomen-obilježja prethodno je služen parastos poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske.


Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije, a Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.


Prethodno je jutros služen parastos i ispred zgrade Policijske uprave u Banjaluci.


Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.


Na njenom čelu je direktor Policije, a trenutno tu dužnost obavlja Siniša Кostrešević.


Glavne organizacione jedinice Policije Republike Srpske su policijske uprave koje su u skladu sa formacijskim promjenama iz 2017. godine naslijedile nekadašnje centre javne bezbjednosti.


Za složenije policijske zadatke zaduženi su pripadnici Žandarmerije, a najelitnija formacija je Specijalna antiteroristička jedinica.


Izvor: Srna

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.