Novi emotikoni: Žena s bradom, špric bez krvi...


Objavljeno: 2021-02-18 17:37Kompanija Apple najavila je nove emotikone koji će da se pojave u iOS 14.5 verziji, a reakcije su pomešane.


Foto: Novi emotikoni

Naime, iz "jabučice" su se potrudili da ovoga puta akcenat bude na inkluzivnosti, pa su je tako najveći fokus u novoj turi emotikona bio na boji kože i prezentaciji različitih rodova.

Tako, na primer "smajliji koji se ljube" imaju mnogo više tonova kože, a emodžiji sa bradom su sada "unapređeni" pa tako postoje sličice koje prikazuju i žene i muškarce sa bradom.


Svi emotikoni su, naravno, odobreni od strane Unicode Consortium-a, a na kompanijama da je osmisle kako će izgledati na njihovim platformama (na primer, WhastApp i Viber imaju emotikone koji manje-više isto znače, ali različito izgledaju).


Osim ovih promena, Apple će da prilagodi još neke emotikone. Tako će, na primer, emotikon koji se penje na stenu dobiti kacigu, a špric više neće biti pun krvi, kako bi mogao da se koristi i kao emotikon za vakcinu.


Zanima nas i vaše mišljenje. U anketi možete da glasate da li vam se novi emotikoni dopadaju, a u komentarima nam obavezno napišite zbog čega ste baš tako glasali.


Izvor: Tehnopolis

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.