Novak na slobodi: Sutra intervju sa imigracionim vlastima


Objavljeno: 2022-01-14 10:03Novak Đoković pozvan je od imigracionih vlasti australije da dođe u subotu po australijskom vremenu na intervju. Do tada neće biti ponovo zadržavan pritvoru ili kojekakvim 'hotelima'. 


Foto: Novak Đoković

Prva opcija je najjednostavnija, ali se nadamo da do nje neće doći - to je da se Đoković i njegov pravni tim pomire sa sudbinom, prihvate deportaciju i odu iz Australije. U tom slučaju Novaka verovatno čeka i trogodišnja zabrana ulaska u Australiju, ali može da prođe i bez toga.

Druge dve opcije uvažena ili odbijena žalba.

Opet, u slučaju odbijanja žalbe, naš as će morati da napusti Australiju, ali u tom slučaju gotovo izvesno će mu biti određena i zabrana ulaska u zemlju tri godine.

Treća opcija, za koju se nadamo da će i biti realizovana, je da Nole i njegovi advokat opet pobede Australiju.

Dokumenti o otkazivanju vize uručeni su advokatima našeg tenisera istog trenutka kada se ministar Aleks Hok oglasio saopštenjem.

Ako ulože žalbu zatražiće "pojednostavljeno suđenje" kako bi se sve završilo do nedelje, što bi novaku omogućilo da ipak zaigra na AO.

Profesorka na Univerzitetu Novog Južnog Velsa u Sidneju, dr DŽanina Baui, izjavila je da srpski teniser može da traži da sud pregleda odluku ministra.

- Realno je da, ukoliko ne dođe do neke greške u pravnom procesu ili ako odluka nema uporišta, da su šanse gospodina Đokovića da se uspežno žali na odluku ministra Hoka veoma male - kaže dr Baui.

Kako piše Pol Sakal iz Ejdža, trenutno su u toku pregovori Đokovićevog advokatskog tima sa predstavnicima vlade Australije.

Ministar imigracionih poslova Australije Aleks Houk iskoristio je u petak ujutro po srpskom vremenu svoje diskreciono pravo i otkazao vizu Novaku Đokoviću.


Izvor: Novosti

Copyright © 2015-2022 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.