Nikad lakše: Venčanje u Las Vegasu!


Objavljeno: 2018-02-18 11:06:00Lokalne vlasti Las Vegasa, omiljenog američkog odredišta za ekspresna venčanja, pojednostavile su postupak, pa parovi dozvole podižu već na aerodromu, odmah pošto preuzmu svoj prtljag.


Foto: Las Vegas

 

Okrug Klark, u čijoj su nadležnosti venčanja u Las Vegasu, otvorio je posebno odeljenje za izdavanje dozvola za venčanje na međunarodnom aerodromu Mekaren.

 

"Vrlo sam zadovoljna jer je mnogo stresnije nakon dolaska na aerodrom uputiti se u okružno odeljenje i tamo čekati", objasnila je Stefani iz Dalasa u Teksasu, koja je došla da se venča s Kišom.

 

Lokalne vlasti naplaćuju 77 dolara dozvolu koja vredi svuda u Vegasu, gde većina većih hotela i restorana ima kapelice za sklapanje brakova, ali vredi i za najpopularnije kapelice "Kanabis", "Elvis", "Kapelica u oblacima" ili "Viva Las Vegas".

 

Industrija venčanja donosi lokalnoj privredi zaradu veću od dve milijarde dolara godišnje, a okrug Klark svake godine izda oko 80.000 dozvola za brak, više nego ijedan drugi u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

 


Izvor: B92
Copyright © 2015-2018 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.