Nema više zabava, i ta jedna mi je presjela!


Objavljeno: 2020-07-16 10:32Halid Bešlić bio je na zabavi u Sarajevu koja je prije dva mjeseca održana, pa je policija intervenisala. Svi pristuni su kažnjeni novčano, a neki su ostali i bez svojih direktorskih fotelja.


Foto: Halid Bešlić

"Desetak dana unazad nisam poznavao nikoga ko boluje od korone, sad znam nekoliko njih", priča legendarni pjevač Halid Bešlić (66), kog su povratak i jačanje korona virusa "potjerali" u izolaciju.


Svi njegovi izlasci svode se na odlazak iz kuće u njegov motel i natrag. I s maskom u prodavnicu da kupi sve što unuci požele. Sa suprugom Sejdom prošeta prirodom i pazi da ni s kim ne dođe u kontakt. Korona žurke su, kaže, iza njega.


"Ponašam se primjereno, čuvam i sebe i druge, nema više zabava. I ta je bila jedna jedina. Prisjela mi je, izlazi mi i na oči i na uši. Radimo skečeve po kući, smejemo se, pjevamo... Sejda im sprema omiljena jela... Skupljaju one igračkice, pa svaki dan kupimo nekoliko jaja. Ma, što god da požele, ja ću im stvoriti. Što je, tu je. Ne možemo reskirati, zdravlje je najvažnije", priča Halid i dodaje da se nada, baš kao i svi, da će se ova cijela situacija sa širenjem korona virusa smiriti i da će se život uskoro vratiti u normalno stanje.


Izvor: KurirCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.