Ne dozvolite stresu da upravlja vašim životom


Objavljeno: 2017-11-18 12:38:00Sećate li se se kada na poslu nije bilo tenzije? Kada je postojao sasvim normalan rok za dostavljanje izveštaja, kada još uvek nije bilo sve je “za juče”. Tenzija zbog nerealnih rokova i još nerealnijih zahteva nam je postalo normalno stanje svesti, a zivkanje od strane nadređenih, kolega, klijenata van radnog vremena sada vam je postalo normalno. Osim što nije. I što vam se želudac prevrne kada službeni telefon zazvoni u večernjim satima.


Foto: YouTube screenshot

 

Teoretski prostiranje veša je jednostavno, peglanje bi moglo da smiruje... Spremanje hrane bi moglo da bude zabavno kao na kuvarskim tv kanalima... Ali kada uz to vodite računa o dečijim domaćim zadacima i o kratkom roku za sve što bi trebalo uraditi, čini vam se kao da ste sami na svetu i da svi i sve obaveze čekaju samo na vas.

 

 

I onda kako se dan završava, kada konačno treba da dođe naše vreme, vreme za omiljenu seriju, romantičnu komediju, knjigu ili izlazak sa prijateljima, primetimo kako nam nedostaje koncentracije, volje i kako nam nova gužva ne bi prijala. I dalje nam mozak radi na dnevnom režimu - pravljenu spiska novih obaveza, setovanje budilnika, osmišljavanja sutrašnjeg porodičnog ručka.

 

 

Nekada i kada legnemo, nesanica stupi na scenu. Osećate se kao da ste u jednom začaranom krugu iz koga nema izlaza. Ali ne brinite, niste usamljeni i postoje rešenja koja vam u tim situacijama mogu pomoći i učiniti da na stres gledate sa visine, a da istovremeno imate bistru sliku i dovoljno elana da izgurate dan bez dodatnog stresa. Bitno je prepoznati trenutak kada shvatite da je potrebno staviti tačku na ovo.

 

 

 

Kada sve počne da vas sustiže i osećate da gubite vazduh i kontrolu na sobom. Ostavite sve što radite. Pokušajte da se smirite tako što ćete sebi objasniti da ništa ne mora odmah da se desi i da će svet nastaviti svojim tokom, čak iako ne uspete da ispunite sve što ste planirali. Ukoliko ipak osećate da nije dovoljno samo duboko udahnuti, a ne želite da pribegavate sredstvima koja izazivaju omamljenost ili gubitak kontrole nad sobom, razmislite o prirodnoj pomoći.

 

Priroda nam je podarila mnogobrojne biljke koje imaju umirujuća svojstva. Jedna od najdelotvornijih umirujućih kombinacija je nana, matičnjak i valerijana. Blagodeti nane opšte su poznati, matičnjak važi za biljku koja poboljšava raspoloženje i preporučuje se u slučaju nervoze, stresa ili problema sa snom, dok je valerijana od davnina poznata kao biljka za smirenje.

 

 

Kombinujući blagodeti ovih biljaka može biti prvi korak ka savlađivanju ovog prevrtljivog neprijatelja. Pronađite rešenje u vidu biljnog preparata koje sadži BAŠ ove biljke i već od danas na stres gledajte sa visine. Na prepuštajte se stresu, jer miran život svako zaslužuje, a stvari su isključivo u vašim rukama!

 


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.