Narodna skupština o Valentinu Incku i novom kreditu


Objavljeno: 2021-02-09 08:43Narodna skupština Republike Srpske razmatraće danas informaciju u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o civilnom sprovođenju mirovnog sporazuma u BiH za period 2009–2020. godine sa prijedlogom zaključaka.


Foto: NSRS

Pred poslanici će biti i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Кrivičnog zakonika Republike Srpske, kojim je propisana kazna doživotnog zatvora za najteža krivična djela.


Na predloženom dnevnom redu su i prijedlozi zakona o protivgradnoj zaštiti, o slobodnim zonama Republike Srpske, o gradu Derventa, o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, o izmjenama i dopunama Zakona o gasu.


Planirano je i razmatranje nacrta zakona o notarskoj službi u Republici Srpskoj, o zaštiti od uznemiravanja na radu, o studentskom standardu, o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju, te o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu.


Na sjednici bi trebalo da bude riječi i o Prijedlogu deklaracije o zaštiti rijeka u Republici Srpskoj koji je podnio narodni poslanik Igor Crnadak.


Narodna skupština bi trebala da razmatra i prijedlog ovogodišnjeg budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske, Prijedlog programa poslova premjera i osnivanja katastra nepokretnosti za period 2021–2025. godine.


Pred poslanicima će biti i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Međunarodnom fondu za razvoj poljoprivrede /IFAD/ po projektu razvoja seoskog preduzetništva i agrara.


Biće riječi i o prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za prvu fazu programa integrisanog razvoja koridora rijeka Save i Drine uz korišćenje višefaznog programskog pristupa.


Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske kod Svjetske banke - Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekat oporavka i podrške firmama/poslovnim subjektima, te prijedlog odluke o usvajanju plana parcelacije za auto-put Banjaluka-Prijedor, po skraćenom postupku.


Кao prva tačka dnevnog reda predviđena su poslanička pitanja i odgovori - "Aktuelni čas".


Početak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske zakazan je za 10.00 časova.


Izvor: Srna

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.