Nakon 70 godina braka umrli zajedno držeći se za ruke!


Objavljeno: 2019-01-29 17:11:00Norma i Francis Platell iz Australije umrli su držeći se za ruke, 6. januara ove godine. Norma i Francis su u braku bili 70 godina, a umrli su u domu za starije i nemoćne u kome su oboje boravili.


Foto: agencije

Otišli u miru, zajedno, onako kako su i živjeli cijelog života. Zajedno su i sahranjeni.

 

“Tatin lijes je bio s lijeve strane, a mamin s desne, baš onako kako su uvijek spavali u krevetu. Ako je moguće da srce pukne od tuge, moje se raspalo tog dana dok sam ih gledala zajedno posljednji put, jedno uz drugo kao što su bili posljednjih 70 godina”, napisala je njihova kći Amanda Platell, novinarka Daily Maila.

 

Na dan njihove smrti obišla ih je medicinska sestra, a kada se nakon deset minuta vratila u sobu oboje su bili mrtvi. Razmak između njihove smrti bio je toliko kratak da ljekar nije mogao utvrditi ko je umro prvi te je u izvještaj stavio isto vrijeme.

 

“Umrli su zajedno i u miru. Tata mi je prije smrti rekao da bi volio ići kući. Ne znam je li mislio na svoju kuću ili raj”, rekla je njihova kćerka.

 

U domu za starije i nemoćne prva je završila Norma koja je bolovala od Alzheimera. Francis ju je godinama svakodnevno posjećivao, a onda joj se na kraju i pridružio u domu. Iako je posljednjih mjeseci ona izgubila i pamćenje i moć govora nisu se prestali držati za ruke sve dok nisu zajedno preminuli.


Izvor: face.ba
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.