Najveći lopov među mačorima: krade donji veš, jegulje, drogu...


Objavljeno: 2021-12-24 13:15Mačak Kit sa Novog Zelanda već je stekao reputaciju lopova, jer ima navike kleptomana koji u svoj dom donosi sve što nađe. Predmete ne bira, pa su se tako u njegovim lopovlucima našli crni čipkasti donji veš, droga, džoint… čime je i privukao medijsku pažnju. Novozelandski mačak je započeo svoj talas kriminala pre tri godine krađom grudnjaka sa obližnjeg konopca za veš, onda je donosio kući žive jegulje iz lokalne reke Hitkot u Krajstčerču.


Foto: Mačak Kit

Vremenom, njegove ambicije su rasle. Kako su naveli vlasnici mačka, Džini i Dejvid Rambold, poslednjih nedelja petogodišnja crna mačka donela je kući kesu sa patentnim zatvaračem u kojoj se nalazio neidentifikovani beli prah.

„Rekla sam mu da bi dijamanti i gotovina bili bolji“, rekla je vlasnica Džini za veb-sajt Staf, koji je prvi izvestio o Kitovim kriminalnim sklonostima.

„Ali to se do sada nije dogodilo“, dodala je ona.

Rumboldovi su ispred svoje ulazne kapije ostavili dve pune plastične kutije kako bi komšije svratile da pokupe svoje stvari koje im je mačka ukrala. Ali pokazalo se da vraćanje robe malo odvraća Kita, koji ima običaj da krade iste stvari.

Posebno voli čizme sa čeličnim prstima od lokalnog trgovca. Uprkos činjenici da je čovek napunio cipele fluorescentnim zelenim tegovima od 2,5 kilograma, Kit ih i dalje vuče kući – jednu po jednu.

Džini Rambold je rekla da se lokalno stanovništvo više zabavljalo nego što ih nervira mačja kleptomanija, ali su njegova nedavna otkrića privukla Kitovu pažnju lokalnih vlasti.

Prema rečima portparola policije, oni su bili posebno zabrinuti zbog Kitovog najnovijeg otkrića – alata koji se koristi za pušenje kanabisa.

„Uzećemo alat i razgovaraćemo sa Kitom o tome odakle ga je nabavio“, našalio se portparol.


Izvor: RTS

Copyright © 2015-2022 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.