NOVO NE: Propao i drugi Dodikov pokušaj dogovora sa Nešićem


Objavljeno: 2020-10-22 12:44Oprištajni sastanak Milorada Dodika i Nenada Nešića održan danas u Banjaluci. Lideri SNSD i DNS održali su danas sastanak u Banjaluci na kome nije došlo do pomirenja. Sastanak koji je inicirao Dodik nije doveo do povratka Nešića u vladajuće jato.


Foto: Propao i drugi Dodikov pokušaj dogovora sa Nešićem

Politički zemljotres i odluka DNS da izađe iz koalicije nije promijenjena nakon sastanka koji je preko posrednika inicirao Milorad Dodik.


Dani nakon te odluke ispunjeni su pritiscima na DNS, smjenama njegovih članova kao i javnim istupima u kojima se iz vrha vlasti stvara slika da će Nenad Nešić zbog te odluke postati predmet pritiska državnih organa.


Kako BN saznaje iz vrha jedne stranke vlasti, procjena je bila da će se Nenad Nešić uplašiti i poviti pod pritiskom koji SNSD sprovodi na stranačku strukturu i njega lično.


Za to je Milorad Dodik bio spreman da rizikuje i činjenicu da iza ovoga stoji logično pitanje - zašto sjedi sa čovjekom kojeg crta sumnjivim i da li je mjera nečijeg poštenja u Republici Srpskoj samo to koliko je blizu ili daleko od SNSD?


Nenad Nešić, predsesnik DNS, biće gost "Pulsa", večeras u 20.40 časova u programu BN TV, gdje će govoriti i ovom današnjem sastanku sa liderom SNSD-a.


Izvor: RTV BNCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.