NOVI BMW Z4: Isplivale prve fotke!


Objavljeno: 2017-08-18 09:27:00Na Interentu su se pojavile fotografije konceptne verzije naslednika aktuelnog roudstera Z4, uoči zvanične premijere ovog automobila na Konkursu elegancije u kalifornijskom Pebl Biču.


Foto: BMW

U očekivanju tehničkih detalja, prve fotografije koncepta otkrivaju radikalno drugačiji dizajn spoljašnjosti od prethodnika, sa izrazito oštrim linijama, prorezima na poklopcu motora i farovima agresivnog oblika, koji se prostiru bočno, ali i usecaju u haubu.

 

Zadnjim delom automobila dominiraju široka i veoma tanka stop svetla, otvori za vazduh iza točkova i dvostruki trapezodini završeci izduvnih cevi.

 

Iza sedišta se nalaze interesantno oblikovani zaštitni "rol-bar" elementi.

 

 

S obzirom da se radi o konceptnoj verziji, koja pre svega ima za cilj da svojim dizajnom ostavi snažan utisak na posmatrača, umesto standardnih spoljnih retovizora postavljena su tanka, izdužena ogledala i vetrobransko staklo sa izuzetno tankim ramom.

 

Koncept novog BMW-a Z4 biće jedan od centralnih eksponata na štandu nemačkog proizvođača na predstojećem frankfurtskom auto-salonu, dok bi nešto izmenjena produkcijska verzija trebalo da bude prikazana na sajmu u Ženevi 2018.

 


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.