NOVA TEORIJA ZAVERE: Žica iz kovid maski je 5G antena!


Objavljeno: 2020-07-16 13:30Taman kada pomislimo da smo videli i čuli sve što je ljudski mozak u stanju da izmisli strahu od nepoznatog, pojavi se nova suluda teorija... Teorije zavere koje se šire svetom same po sebi najčešće su sulude, ali im situacije kao što je pandemija korona virusa daju pogonsko gorivo da se umnožvaju, usled nesigurnosti, pa i panike koja prati krizu.


Foto: Žica iz maske je 5G antena?

Od kako je sve počelo, brojni teoretičari zavere povezivali su 5G tehnologiju sa širenjem ove zaraze, bez obzira što to nema nikakvog utemeljenja u stvarnosti.

 

Međutim, taman kada pomislimo da smo videli i čuli sve što je ljudski mozak u stanju da izmisli strahu od nepoznatog, pojavi se nova suluda teorija.


Poslednjih dana se na društvenim mrežama pojavila nova "teorija" koja tvrdi da je metalna žica u hirurškim zaštitnim maskama za lice, koja služi da se maska lakše prilagodi nosu, ustvari, 5G antena, prenosi Bug.

 

Naravno da ovo nema apsolutno nikakve veze jedno sa drugim, ali bez obzira na to video koji nagoveštava ovu suludu ideju, na Twitteru ima skoro 1,5 miliona pregleda za samo četiri dana.

 

Ovakve ideje se relativno brzo šire internetom, a njihovi "teoretičari" tvrde da vlade širom sveta teraju ljude na nošenje maski, kako bi onda vlasti mogle da ih prate, a potom da ih testiraju, vakcinišu i čipuju.

 

Imajući na umu koliko je bizarna i sumanuta ova teorija, veoma je moguće i da je neko pokrenuo iz šale, a onda je na društvenim mrežama našla plodno tlo…


Izvor: Telegraf/BugCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.