Microsoft spreman da izdvoji 10 milijardi za popularnu platformu?


Objavljeno: 2021-03-25 13:06Popularnoj platformi za komunikaciju igrača, kao i šire populacije, smiješi se novi vlasnik, i to ne bilo ko, nego - Microsoft. Prema glasinama koje kruže po internetu, Microsoft trenutno pregovara sa vlasnicima platforme Discord o kupovini koja bi iznosila čitavih 10 milijardi dolara. Da ne bude da se radi o maštovitim pričama, izvori ovih glasina su portali GamesBeat i Bloomberg koji imaju dokazanu reputaciju otkrivanja informacija prije vremena.


Foto: Microsoft spreman da izdvoji 10 milijardi za popularnu platformu?

Prema njihovim saznanjima, Discord već duže vremena traga za kupcem, odnosno privatna kompanije u čijem se vlasništvu nalazi, a Microsoft se to ukazuje kao odlična prilika pošto svakako ima kapitala i ambicija da ovu ogromnu platformu dovede pod svoje i integriše je u Xbox ekosistem.


Discord posjeduje preko 140 miliona mjesečno aktivnih korisnika, a uz sve to nudi Nitro servis koji bi se zgodno uklopio unutar Xbox Game Pass servisa, koji za sada broji 18 miliona pretplatnika.


Odlazak u ruke Microsoft za 10 milijardi dolara je izuzetno visoka suma, pogotovo kada se prisjetimo da je prethodna ogromna kupovina ovog giganta iznosila 7,5 milijardi za ZeniMax i Bethesda grupu zajedno sa velikim brojem studija i franšiza.


Izvor: Nezavisne/Telegraf

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.