MICROSOFT: Da, imamo problema sa ažuriranjem Windowsa 10!


Objavljeno: 2020-03-10 14:05Problemi sa ažuriranjima Windows 10 operativnog sistema više nisu ništa novo, budući da već neko vreme otežavaju korisničke živote.


Foto: Microsoft Windows 10

Microsoft je nedavno izdao još jedno upozorenje, a radi se o više problema koji nakon ažuriranja utiču na rad uređaja. U pitanju je već dobro poznato ažuriranje KB4535996, koje je, tvrde eksperti potpuno izvan kontrole i izaziva čak nekoliko problema, piše PC Press.

 

Novo ažuriranje utiče na rad pogođenih računara, tako da im je potrebno više vremena za pokretanje, a neki računari se nakon restartovanja uopšte ne pokreću. Korisnicima tako preostaje samo prazni, crni ekran. Pored toga, tu je i takozvani "plavi ekran smrti" koji se na računarima sa novim ažuriranjem pojavljuje tamo gde bi trebalo da bude mesto za log in. Ovaj problem je nešto manje raširen, a korisnici tvrde da ne pomaže ni uklanjanje update-a koji je napravio problem.

 

Mukama tu nije kraj, pa ažuriranje utiče i na rad onih računara koji nemaju problem sa pokretanjem, ali i na audio kvalitet, pa uređaji kod kojih se problem manifestuje na ovaj način ostaju potpuno bez zvuka. Iako se i uklanjanje novog update-a pokazalo kao neuspešno, korisnicima se ipak preporučuje da pokušaju, te u Windows Desktop Search ukucaju ‘update history’ i kliknu na ‘View your Update history’, potom izaberu ‘Uninstall Updates,’ te izaberu KB4535996 i kliknu na Uninstall taster, i na kraju restartuju računar, zaključuje PC Press.

 


Izvor: B92/PC PressCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.